Nærområdet

Vinderen, Røa og Holtet er blitt oppgradert og fornyet det siste tiåret. Nå står Sæter endelig for tur, midt i selve hjertet av Nordstrand.

På Sæter skal flere nye prosjekter oppføres. Den gamle trikkebroen over Nordstrandveien er borte, og en helt ny bro med dobbeltspor er nylig ferdigstilt. Målet er å skape et bedre og mer funksjonelt knutepunkt, og opparbeide Sæter som en egen forstad til Oslo. Det skal bli mer bymessig enn idag, men fortsatt med småhuspreg, slik det er lange tradisjoner for på Nordstrand.

Nye Sæter tar nå form, veiene inn til krysset og selve krysset vil bli opprustet til miljøgater med nytt kryss, nye fortau, eget sykkelfelt og en rekke trær. Dette for å beholde den intime følelsen og samtidig redusere hastigheten i trafikken. Det vil i tillegg til dagens servicetilbud bli etablert en rekke
nye butikker og restauranter som vil bidra til at du som beboer i Sæter Terrasse kan bo med alle de daglige funksjoner i umiddelbar nærhet.

Hva er det beste med å bo på Nordstrand? Mange vil fremheve bydelens glimrende beliggenhet, midt mellom marka, fjorden og alle strendene. Med sin vestvendte beliggenhet, og med den åpne fjorden foran seg på «riktig» side, går kveldssolen ikke ned før det er leggetid.

Fra Sæter er det kort til Lambertseter senter, som har et stort antall butikker, serveringssteder, treningssenter, Vinmonopolet og Symra kino. På vei fra sentrum kan du stikke innom gourmetbutikken Jacob’s på Holtet og Funkis Diner & Sportsbar, som begge har vært en del av nærmiljøet siden 1930-tallet.

Sæter har idag eget treningssenter, matbutikk, kafé, klesbutikk, jernvarehandel, postkontor, banker, eiendomsmegler, asiatisk takeaway-utsalg og Egon Restaurant med stor uteservering. I fremtiden blir tilbudet enda bedre.

Om Nordstrand

Nordstrand bad har i nyere tid fått en egen skjermet sandstrand for de minste barna. Du kan også bade på Ulvøya, Katten, Hvervenbukta, Bestemorsstranda og Ingierstrand– eller prøve fiskelykken fra Ulvøybroen. Østmarka begynner der Nordstrandveien slutter – dit tar det bare tre minutter med bil.

Trikketuren fra sentrum mot Sæter er en flott opplevelse med utsikt over fjorden på vei opp langs Kongsveien. Trikk 18 bringer deg trygt og behagelig til Holtet, Ekebergparken og Ekebergrestauranten, sentrum, Bislett, Adamstuen, Ullevål sykehus, Blindern og Rikshospitalet. Linje 19 tar deg til Slottsparken, Briskeby, Bogstadveien og Majorstuen.

Buss 75 går i skytteltrafikk mellom Lambertseter, Kastellet, Bråten og Sæter, mens 79-bussen kjører til Hauketo, Lambertseter, Abildsø, Skullerud, Bøler, Haugerud, Furuset, Grorud og Holmlia. Fra Nordstrandveien ved Munkerud kan du hoppe på buss 74, som går til Holtet, Ekebergsletta, Børsen og Vika. Fra Mosseveien kan du ta buss 81 og 83, som bringer deg til Tårnåsen, Kolbotn, Stortinget og Vestbanen med Aker brygge. 541-bussen går til Drøbak, Vinterbro og Fiskevollen ved Hvervenbukta. På Nordstrand stasjon kan du hoppe på tog mot Ski eller Lysaker og Skøyen.

Med bil kommer du enklest til Sæter ved å kjøre opp Nordstrandveien fra E6 i forlengelsen av Ring 3. Du kan også kjøre Mosseveien og ta opp Nordstrandveien fra sjøsiden, eller følge trikkesporene fra Gamlebyen via Kongsveien og Ekebergveien.

Kontakt oss